BLOG DEL 2n CICLE DE PRIMÀRIA DEL COL·LEGI MARISTES MONTSERRAT

divendres, 8 de juny del 2018

UNA COL·LECCIÓ DE CROMOS PRÒPIA


Durant aquests dies tots els nens i nenes de 4t han fet els seus propis cromos. La idea va sortir de què moltíssims nens i nenes tenien la col·lecció de cromos "Adrenalyn XL". Vam calcular quant costava un àlbum acabat i sabeu què ens va donar? Doncs entre 170 i 200 €!!! I vam fer un llistat de coses que podríem fer amb aquests diners.


Això ens va motivar a fer el nostre àlbum propi, un àlbum de la classe, que seria únic i no es podria comprar als quioscos!!! Per començar vam fer molts problemes de mates per saber quantes fotocòpies calia fer perquè tota la classe pogués tenir una còpia, quants cromos tindríem en total, quants paquets hem de fer-ne, quants diners necessitem, etc. 


Per a crear-los el tutor ens va enviar a cada nen/a una plantilla per posar-hi els cromos personals. N’hi havia 1 gran que serià l'edició limitada, i 6 més petits que farien de normals. Això ho havíem d'omplir de la següent manera: a les 6 petites havíem de ficar una fotografia nostra, actual o antiga, i a la gran igual però escrivint el nom i cognom. Quina feinada buscar fotos especials i posar-les al word sense que es mogués la plantilla! Sort que a informàtica havíem treballat el Paint i sabíem retallar imatges.

Al cap d'uns dies, quan vam acabar i tots els cromos estaven fotocopiats, vam crear un lloc per guardar-los, una súper capsa classificadora, i en acabat... a retallar!!! Vam retallar 26 plantilles amb les nostres fotos i  cada plantilla hi havia 7 cromos! I anem a veure si endevineu que vam fer després? Doncs  tocava fer els diners, els diners a cada classe tenen un nom diferent: a 4t B són "pavos", a 4t C "money maristes"...

I us preguntareu... on fiquem els cromos? Doncs en àlbum, com és lògic! Això ens ho fa fer el tutor, que també havia de treballar una mica.  Al cap d'uns dies quan ja tot estava acabat tocava anar a comprar. 6 cromos 1 €, 12 - 2 €, i així fins a acabar la col·lecció. Ara estem així, fent treballs de l’Àngel Guimerà i del Pau Casals per guanyar alguns diners. Comprant sobres cada dia i enganxant-los. Intercanviant els que tenim repetits. I anar fent problemes de fraccions i de divisions que s’inventa el profe. Per exemple, si tenim una cinquena part de cromos, quants ens en falta per acabar?  O si queden 8 dies de classe i encara tinc 140 cromos per comprar, quants paquest he de comprar cada dia?

Crònica de la Laia Martín i Méndez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.