BLOG DEL 2n CICLE DE PRIMÀRIA DEL COL·LEGI MARISTES MONTSERRAT

dijous, 9 de juny del 2022

2n DIA DE COMA-RUGA: QUIN DIA MÉS PLE!

Hola, com ja sabeu els dies 8, 9 i 10 de juny, els de 4t estem de colònies a Coma-ruga!!!

Avui dijous hem començat el dia ballant una mica. Després d'esmorzar hem anat a Calafell a visitar el castell. Hi havia 1 hora caminant de Coma-ruga fins a Calafell. Pel camí hem anat parant a diferents llocs relacionats amb Pau Casals perquè teníem unes frases que havíem de relacionar amb els pensaments del músic. Primer ens hem aturat davant del Museu i Auditori Pau Casals. No hi hem entrat perquè està en obres. Quan tots hem acabat la reflexió hem continuat caminant i quan estàvem davant de la platja ens hem aturat davant d'un búnquer de la guerra civil. En una paret hi ha pintat el quadre del Guernica, de Picasso. Aquí també hem parlat de Pau Casals i el seu compromís amb la llibertat.

Hem continuat caminant per un camí que al voltant no es veia res perquè hi havia moltes herbes. És un espai que es diu Madrigueres i es conserva com seria de forma natural. Quan hem arribat a Calafell ens hem parat a una ombra que també corria aire, per descansar. Encara no havíem arribat al castell i ens han preguntat qui volia pujar al castell i qui no hi volia anar. Els que s'han volgut quedar han fet un taller amb fulles de canya. Ens ho hem passat molt bé!!! Hem fet vaixells i després qui volia podia anar a deixar-lo navegar en una riera. Els que han anat a Calafell han pujat fins dalt del castell i també han vist fòssils marins de fa 5 milions d'anys.

Hem tornat a l'alberg i hem anat a dinar un menjar boníssim!!! Quan hem anat acabant tots hem anat a jugar, i també a pintar mandales, fer un dibuix lliure, llegir unes revistes, etc. Quan hem acabat de jugar ens han explicat les normes de les olimpíades a la platja. Hi havia 7 grups i 7 jocs, cada grup tenia un color i començava amb un joc i quan sonava el xiulet teníem 2 minuts per anar a refrescar-nos al mar. Quan s'han acabat els jocs, hem berenat i després hem marxat cap a l'alberg, hem arribat i ens hem dutxat i ara estem jugant fins a l'hora de sopar.


Periodistes: Laia i Olívia

Nota dels mestres: ep, tot plegat va de primera. el dia ha donat molt de sí: hem fet cultura, història, excursionisme, esports, cants, un bany divertit... i encara ens queda el ball nocturn! Aquesta nit seguríssim que tots dormirem ben plans. I ben feliços!
Ah, el museu de Pau Casals reobre el 15 de juny. Si aquest estiu us perdeu per aquell racó de costa, no us el perdeu que parla per si sol!
 
Cliqueu a la foto per veure l'àlbum sencer!
Frases de Pau Casals:
Casa segon que vivim és un moment nou i únic de l'univers un moment que mai més tornarà.
El cor d'una melodia no es pot posar en un paper.
La música transcendeix les fronteres de la llengua, de la política i de les nacions.
La música, aquest meravellós llenguatge universal, hauria de ser font de passions.
No crec que passi un sol dia en el qual no tingui ocasió de quedar-me admirat davant el miracle de la natura.
Per al món tu només ets una persona, però per una sola persona tu podries ser el món sencer.
No tinc passatemps, només tinc vida!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.