BLOG DEL 2n CICLE DE PRIMÀRIA DEL COL·LEGI MARISTES MONTSERRAT

dijous, 31 de març del 2022

L'AIGUABARREIG ENS DEIXA BOCABADATS

Ahir els nens i nenes de 3r vam anar a descobrir l'aiguabarreig Segre-Cinca. Ja teníem ganes d'agafar un autobús i sortir a passejar fora de l'escola! Per això alguns estàvem ben nerviosos. El punt de trobada va ser el pati de l'escola. Allí ens van repartir entrepans i ens vam comptar. Durant el camí vam cantar i vam veure el cim més alt del Segrià: Montmaneu. A la Granja d'Escarp ens estaven esperant la Marta i el Gerard, els monitors que van venir fa una setmana a classe. Durant el matí vam fer tres activitats diferents en grup: anellament d'ocells, un bingo de descoberta del paisatge i una enciclopèdia per saber els quatre ecosistemes de la zona. 

L'anellament ens va deixar bocabadats! Vam veure els ocells molt d'aprop. Ens ho va ensenyar l'Àlex que és ornitòleg, això vol dir que sap moltíssimes coses dels ocells. Quan els vol anellar, primer munta una xarxa al mig del bosc per capturar-los. Ahir la xarxa va atrapar un tallarol de casquet, una mallerenga carbonera, un tord comú, un gafarró, un coll tort, una merla i un pit-roig. Els treu de la xarxa amb molta cura i els guarda un per un dins unes bosses de roba. Allí poden respirar bé i no hi veuen. Quan els agafa amb la mà curiosament estan tranquils. Els hi posa una polsera a la pota, amb unes alicates. No els hi fa gens de mal. Aquesta anella és una matrícula i així si el captura un altre ornitòleg pot saber per on ha viatjat. S'ho apunta tot: si és mascle o femella, quant pesa, quant mesura la tercera ploma, si té múscul, greix, si està aparellat, l'edat... Fins i tot a un ocell li hem tret paparres de l'orella! És una passada aquest Àlex, ho sap tot dels ocells, hem flipat. 

Per jugar al bingo ens van donar una targeta i havíem de buscar sis coses mentre passàvem per una passarel·la de fusta. És difícil, però alguns diuen que van veure el porc senglar i la llúdriga. En canvi, tots vam veure clarament les llaunes abandonades a la natura. 

Al joc de l'Enciclopèdia vam enganxar adhesius a cada espai buit. L'Enciclopèdia parlava dels animals i les plantes que podem trobar a dins del riu, a la ribera (al costat del riu), als camps i horts i al poble.

Al migdia vam dinar tranquil·lament a les roques, vora el riu, escoltant els ocells. En acabar de dinar vam fer joc lliure pel parc. Va venir la Iolanda, directora de l'escola de la Granja, i ens va dir que hi havia un parc al poble. Així que vam anar als gronxadors a jugar amb el laberint, el tobogan, la xarxa, la cistella... Vam riure força.   

Per acabar vam anar a l'aiguabarreig, el lloc on s'ajunten el riu Cinca i el riu Segre. Alguns vam posar les mans a l'aigua, d'altres vam fer una cabana. També n'hi ha que vam tirar mooooltes pedres al riu o ens vam enfilar pels arbres i alguns van recollir petxines, que n'hi ha moltes i són una plaga. Per acabar, clic, una foto tots junts amb l'aiguabarreig de fons. És la que hem penjat a sota l'article. 

De tornada també vam cantar a dins de l'autocar i quan per fi vam arribar a Lleida els hi vam explicar tot als pares. Ens ho hem passat molt i molt bé: pipa! Tenim un bon record d'aquesta aventura.

Àlex, Marta, Gerard i Iolanda hem après moltes coses perquè ens heu ajudat a mirar aquest espai natural de Ponent tan bonic. Moltíssimes gràcies!!!

Periodistes: notícia redactada per tots els nens i nenes de 3r A, B i C

Voleu veure les fotos del dia? Cliqueu a la imatge:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.