BLOG DEL 2n CICLE DE PRIMÀRIA DEL COL·LEGI MARISTES MONTSERRAT

dimarts, 28 de novembre del 2017

EL NOSTRE MINIJO SÚPER BONIC

Com seríem si ens féssim cinc vegades més petits? Això és el que hem fet aquestes últimes setmanes a les classes de 4t. D'aquesta feina n'hem dit el "minijo" i, pels qui no sabeu de què va, us expliquem com funciona, pas a pas.
El primer que vam fer és mesurar-nos totes les parts del cos. El llarg, ample i contorn dels braços, cames, tronc, cap, coll, mans, peus... Quan vam saber quant fèiem de cada part vam dividir les mesures entre 5. No, encara no sabem dividir, però tenim un truc que és un com un joc: multipliquem per dos i després dividim entre deu. Xupat, eh que sí? Tot mentalment! I després vam comprovar-ho amb la calculadora.
Tot seguit vam agafar paper, regle, tisores i vam dibuixar rectangles a partir de les nostres mesures. Vam enganxar els rectangles amb pega o amb cel·lo. I al final vam unir totes les parts. Alguns han fet articulacions i tot, i així es mouen cames i braços. Altres hi han posat complements. Per exemple un violí. I per això vam calcular un miniviolí, perquè fos exacte. Altre han portat fil i agulla i han fet un vestit a mida. Tots han quedat molt macos. Multiplicant per cinc l'alçada del ninotet final hem comprovat que alguns no acaben de ser molt exactes... però la majoria s'hi apropen moltíssim i alguns estan fets a la proporció exacta!
Per acabar la feina hem baixat al pati a jugar amb els minijos i hem aprofitat per fer unes quantes fotos. Hem comprovat que són resistents perquè alguns minijos han jugat a futbol i tot!
En resum, han quedat súper bonics i ens ho hem passat molt bé fent medi, mates, llengua... Cliqueu a la foto per veure la col·lecció de minijos.
https://photos.app.goo.gl/6ZWEvLzh27wBMRjz2
Periodistes: Ester Sanz i Irene Gorgues

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.