BLOC DELS ALUMNES I MESTRES DEL 2n CICLE DE PRIMÀRIA

dijous, 2 de juny de 2016

DEPURADORA!!

Nosaltres vam tenir sort perquè, al ser una part artificial  del riu i a prop de l’escola, hi vam poder anar dues vegades i així poder fer de guies per les famílies.


El dijous 26 de maig vam visitar la depuradora d’ aigües residuals de Lleida i Alpicat. Divuit famílies ens vam trobar a la Passarel·la Maristes i ens vam encaminar pel marge  esquerra del riu.Ens vam dividir en dos grups perquè hi havia parts massa estretes i massa famílies.

Vam començar a explicar les 7 parts de la depuradora: el predesbast, el pretractament (tamisatge, desarenament i desgreixat), decantació primària el reactor biològic i la decantació secundaria. Tot el procés dura 13 hores. Vam agafar aigua de totes les parts.
Una anècdota és que al reactor biològic l’aigua havia d’estar més calenta i estava igual que les altres.
Després vam anar a la sala de control on allí es veia tota la depuradora en un dibuix molt gran. Quan vam acabar de la sala de control vam sortir a fora i els hi vam fer un petit examen per veure si havien estat atents.


Després vam anar a una mena de font on surt l’aigua quasi neta perquè els detergents no és treuen al no fer servir productes químics.


Abans de marxar vam cantar la cançó  de Riu Amunt.
La Laura ens va fer una foto de grup!!!!!
Ens ho vam passar molt bé ,va ser una experiensa inolvidavle!!!!

Esperem que els tutors de cicle mitja repeteixin aquesta experiència tan bonica, i també agraïm a la Maria José i a la Laia l’ajut que ens han donat d’obrir-nos la depuradora d’aigües residuals i ensenyar-nos , i també a la Marta per ajudar-nos a aprendre mes coses!

Peró també a vosaltres pares per acompanyar-nos a la visita, sense vosaltres res hagués estat possible!


Grup depuradora.Si voleu veure més fotos, feu clic a la següent fotografia:Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.